Friday, September 17, 2010

Anak mama dah 2 tahun

Pada 10 sept 2010, genap la 2 tahun Alesha. Kejap aje masa berlalu. Perubahan ketara minah nie sejak2 dah 2 tahun nie....notti tapi under control lagi. Xpe la, dah nama bebudakkan. Lum ader plan nak celebrate @ x celebrate.
Walau macamane pon, mama doakan Alesha sihat, dipermudahkan segala urusan serta dimurahkan rezeki....dan hidup diberkati Allah swt
P/S : mama lambat post sbb mama skrg nie malas tul nak update blog...naper lak erk

Thursday, September 9, 2010

Genap 3 Tahun pemergiannya....

Pejam pelik...ghupe2nya dah 3 tahun datuk meninggalkan kami....Al-Fatihah....semoga Allah mengampuninya serta ditempatkan bersama orang2 beriman....aminnnnnnnnn

Esok raya.....selamat hari raya semua

Ahamdulilah...syukur kepada Allah swt, dengan izinnya...dapat gak sambut raya tahun nie...insyallah
Kesempatan ader....kami sekeluarga ngucapkan selamat hari raya and maaf zahir & batin.....

Monday, August 30, 2010

Dah masuk 16 days

Pejam pelik...ghupe2nya dah 16 ari. Macam cepat rasanya. Raya tinggal 10 ari lagi. Korang dah ader baju raya ker? Baju melayu papa dah siap....baju raya mama lak, br aje tempah...baju raya Alesha lak, tgal nk jahit aje....baju raya utk Fathiyah, lum ader plan....
Tema kami tahun nie....warna kelabu.....lebih kurang la pada pandangan mama la....
Luka kat tempat jahit masih lum kering sepenuhnya.....so, masih ader sakit2 kalau bergerak banyak, maklum la orang badan besar mama nie..lemah byk. Tue pasal lambat kering.
Kali nie, gigih nyusukan Fathiyah...walau dia x pandai n nangis.....tapi mama berusaha gak. Pump pn ada gak.
Cuma mama berdoa, agar semua urusan dipermudahkan oleh Allah swt...aminnn

Sunday, August 22, 2010

Sekejap aje berubah

Ari tue masuk hospital 3 ari, bila balik umah rasa mcm Alesha dah totally change. Nakalnya...begitu extreme. Mahu ilang sabar dibuatnya. Betul macam orang tua cakap, budak2 nie bila dah dapat adik....dia akan nakal. Dia rasa mcm dia terabai. Padahal,priority masih kat dia compare dgn baby cuma reti nak nyusu memanjang....berak...kencing aje.
Itu la dugaan yang kena hadapi masa berpantang.

Friday, August 20, 2010

Semua dah selamat...ahamdulilah

My new lil' princess - Nur Fathiyah Binti Mohd Faizal (cahaya kelapangan....Insyallah...amin)
Date of birth : 15th August 2010 (sunday)
Time : 9.03 am
Weight : 2.65 kg
Mode of delivery : C-section
Note : 2nd c-section lagi sakit compare with 1st time....seyes.............

Tuesday, August 10, 2010

check up

Semalam pegi check utk 39 weeks. Doctor cakap, pale baby dah kat bawah cuma masalahnya.....dia mendongak sket. Expression tue, mcm bermasalah aje....dugaan tul.
Semoga Allah permudahkan segala....amin